Sunday, January 5, 2014

Her 1st Day

Today is her first day at new school atau lebih tepat tadika...yeay kakak alya sudah ke tadika...pada awalnya kami tidak merancang pun untuk hantar kakak alya ke tadika seawal usia 4tahun...tapi mengenangkan yuran taska naik, dan beza antara yuran taska dan tadika tidak jauh beza maka kami decide untuk hantar kakak alya ke playschool...besides, playschool ni sampai ke petang and waktu school holiday pun buka so kami fikir ok juga kalau hantar kakak alya ke tadika...banyak sikit yang boleh dia belajar...

Pada awalnya excited juga la kakak alya nak pergi school...ya lah boleh pakai baju baru...siap ber lipstik u...haha...tapi bila dah sampai school, mula la dia buat perangai..nak mama ikut sama, ok xpe, mama hantar sampai masuk kelas..kat kelas siap pesan, "mama jangan tinggal alya eh"...pujuk punya pujuk, tak mau juga...last sekali cikgu suruh mama balik...maka kedengaran la raungan tangisan daripada si gadis solehah "nak mama...nak mama...." (erk time ni mama sebak tau, tapi tahan je)...semoga kakak baik-baik aje kat school baru dan dapat adapt dengan new environment, new friends & new teachers...


Masa ambil kakak dari school petang tadi bukan main ceria dia....cerita itu ini, sampai tak terlayan...alhamdulillah bila tanya teacher tadi, teacher cakap sekejap je kakak menangis...bila dah buat aktiviti dia ok walaupun tak participate...tapi bila dah petang dia ok sangat...harapnya pagi esok xde adegan raungan tangisan lagi...hihi..


Tendangan kecil yang membahagiakan...auchhhh 


6 ::ThoughT(s):: :

umi alya said...

cantiknya alya

Aisy Nasiha said...

Haha.. sama dengan Naim ni. Dihantar pagi menangis... tapi lps dua hari, seronok pulak sampai sabtu pun nak pergi sekolah juga.. Alya baru mula sekolah hari ni ke? Semoga esok lusa pun berjalan lancar.

nurbijen said...

Insya Allah, Alya boleh sesuaikan diri dengan cepat :)
wah, baby dah mula menendang... best nyer.. rasa nak join the club... hihihi (berangan aje dulu...)

mama aryan said...

alahai...kesiannya,tp terpaksa jugakan..akak ni lg la tak dpt nak hantar anak ke tadika di hari pertama, suami hantar sorg2..dah adam mengamuk juga pastu xnak duduk kat kerusi nak berdiri je...risau pulak mamanya ni...hehehe

izan mama mia said...

cantik uniform tadika tuu
wah berliptik g sekolah ye..hahaha..
wah dah rasa bb menendang ke... tahniah

MamaDaniel said...

rajin2 gi school ye kakak... :D