Wednesday, March 26, 2014

Quilted Pillowcase

Since saya beli NV950 memang tak pernah try guna deco stitch atau jahit lurus biasa...hanya guna NV950 untuk menyulam dan tebuk button hole sahaja...untuk menjahit saya lebih selesa guna mesin industri..jahitan lebih cantik dan kemas..so saja la ni nak mencuba guna deco stitch yang berpuluh-puluh kat mesin tu...sementelah kakak alya dah ada bed sendiri with new quilt, mama rasa macam nak personalized juga bantal yang ada..di tambah pula sarung bantal pun dah reput, dah koyak sana sini...camno tak reput sebab bantal tu rembat bantal kat kg...sedap oo guna bantal kekabu ni..lagi lama lagi sodap ;)

Ini dia bantal yang telah berubah rupa...ala..xde yang b4 la..ada after jer...kakak alya suka la, dia ingat dapat bantal baru padahal sarung je yang baru...kiki
Amacam? ceria tak?

Zoom sikit part sulam nama...mentang-mentang la ada mesin sulam, semua nak di 'personalized' kan...sarung bantal ni quilted tau...haaa betapa rajinnya mama..pakai deco stitch, berombak2 gitu, dapat le cover part senget benget tu...hihi


Huh sibuk suruh amik gambar dia dengan bantal baru...sabar je la
Muka ceria si anak bila mendapat bantal 'baru' ;p

Nak jugak posing kat katil dia...bantal baru dengan segala soft toys yang dia ada -_-'


Test buat bantal untuk kakak dulu sebelum buat project yang lebih besar...wait and see for the next project ya ;)


2 ::ThoughT(s):: :

Kakzakie said...

Kita pun Noe kalau dapat yg baru suka apa lagi Alya. Walau bantal tapi sebab nampak cantik dan baru mestilah happy..

Suzie said...

Comelnya deco deco tu ....