Wednesday, April 2, 2014

Jahit Suka-suka Untuk Bakal Adik Alya

Untuk adik, tak banyak barang baru yang dibeli...banyak recycle kakak alya punya...cuma mama yang konon rajin ni touch up atau upgrade sikit bagi cantik...masa kakak dulu, semua barang dibeli baru, tak ada satu pun yang mama jahit sendiri hatta barut perut...entah la masa tu semangat menjahit tak ada, atau mama yang tak pernah terfikir untuk jahit sendiri atau memang mama malas...entah la

Tapi untuk adik mama kena la rajin sikit, dah la tak dapat yang baru, atleast nampak baru pun jadi la kan dik...Tilam adik pakai kakak punya cuma mama jahitkan sarung baru...siap quilted lagi tu dik, memang terlebih rajin ni...baba siap marah mama sebab beria jahit tuk adik..baba marah bukan ape, marah-marah sayang sebab dia takut mama penat...mana ada penat dik, kalau dah semangat datang memang tak kenal erti penat...segala kesakitan macam hilang terus..magic kan? ^___^

Quilted...

Set tilam adik...Bukan sarung tilam je quilted, sarung bantal pun ya...rasa puas sangat tengok set tilam ni...Siap je set sarung ni, baba lak excited tak sabar nak tunggu adik keluar...hihi..before siap dia marah mama xpayah la jahit beria, jahit simple2 saja...bila dh siap dia pulak yang terlebih excited... O__O

Set Tilam Adik

Coming soon another few projects special for our little khalifah...mama tengah speed up kejar masa sebab dah suntuk sangat ni...next week insyaAllah kita balik kg..mama cuti awal sikit...so have to finished all the list to do mama tu before kita balik kg...


Berdebar menanti saat itu +_+


7 ::ThoughT(s):: :

Farah Waheda Wahid said...

wahhhh comelnya suka suka suka, nak menjahit tapi tak pandai dan tak berseni... hu hu hu...

Masya said...

cantiknya tilam tu.. pandai awak padankan coraknya..

Suzie said...

Cantiknya ....akak dulu masa wafi akak sulam tangan sarung bantal.selamat semuanya yer noen

umi alya said...

cantiknya, bertuah anak2 punyai mama pandai menjahit

n O e s u h a i m i said...

dah lama noe tak singgah sini...cantik la tilam tu...rajinnya..

Ummi Iman said...

Cantik. Mcm menunggu baby boy je :) smgt mama nk sambut baby baru. Semoga d permudahkan Allah nanti.

MamaDaniel said...

cantik.. suka quilting noen... cantik design wavy tu.. :)
selamat bercuti ek.. semoga dipermudahkan segala urusan.. :D